A granola egy egészséges és finom reggeli étel, amely rengeteg energiát és tápanyagot ad. Az alábbiakban egy egyszerű granola receptet találsz, amely alapján bármilyen ízlésednek megfelelő granolát elkészíthetsz.
Hozzávalók:
- 3 csésze zabpehely
- 1/2 csésze durvára vágott dió
- 1/2 csésze durvára vágott mandula
- 1/2 csésze napraforgómag
- 1/2 csésze mazsola vagy aszalt gyümölcsök
- 1/2 csésze méz
- 1/2 csésze olvasztott kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
- Keverd össze a zabpelyhet, diót, mandulát, napraforgómagot és aszalt gyümölcsöket egy nagy tálban.
- Keverd össze a mézet, olvasztott kókuszolajat, vanília kivonatot, fahéjat és sót egy kis tálban, majd öntsd a száraz összetevőkre. Keverd jól össze, hogy minden egyes szem zabpelyhére jusson a bevonatból.
- Terítsd ki a granolát egyenletesen a sütőtálon, majd süsd kb. 30-40 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós lesz.
- Amikor kész, vedd ki a sütőből és hagyd hűlni, majd töltsd át egy légmentesen záródó üvegbe vagy dobozba.
A granola számos különböző módon tálalható: joghurttal vagy tejföllel, friss vagy aszalt gyümölcsökkel, mézzel vagy juharsziruppal. Jó étvágyat!