Tehetséghétvége 2018. április

Ebben az évben áprilisban szép tavaszi időpontban szerveztük meg kétnapos tehetséghétvégénket, amelyen a szülők – gyerekek - pedagógusok összefogásának tehetségpedagógiai alapjaira és nemzetközi tapasztalataira koncentráltunk.

A Dr. habil. Győri János, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pedagógiai Intézetének tanára a Tehetségnevelés nemzetközi eredményeiről és fejlődési irányairól szólt előadásában és az ezt követő beszélgetésben a kor- és élettapasztalatbeli különbségeket áthidaló érthetőséggel. Nagy öröm volt számunkra, hogy az Esélyt a képességeknek programban alkalmazott módszereink egyikét-másikát pozitív példaként említette a felvázolt összefüggésekben és programunk továbbfejlesztésének lehetséges útjaira is rávilágított.

Heimann Lászlóné dr. Buzsik Ilona (ELTE Pedagógiai Pszichológiai Kar) "A család és a pedagógusok feladatai és lehetőségei a tehetség támogatásában" címmel megtartott előadásában és az általa moderált élénk beszélgetésben más nézőpontból emelte ki a programban érintettek együttműködésének fontos területeit.

A harmadik előadást, jobban szólva beszélgetést Csabai Kinga személyzeti tanácsadó vezette a munkaerőpiac követelményeiről, az ebben kirajzolódó tendenciákról és a jövőben is nélkülözhetetlen kompetenciák szerepéről szólt, amelyek ismerete és figyelembe vétele alapvető egy sikeres életpálya, életstratégia tervezéséhez.

Tags: