Üdülj és Okosodj tábor 2017. július

Egy jó tábor mindig felejthetetlen élményeket ad. Ez elmondható az immár 12. Üdülj és okosodj táborról is.

A helyszíneket a páratlanul szép Őrség dimbes-dombos vidéke, az Őrségi Nemzeti Park tanösvényei, Pityer szer tájházai, egy magyarszombatfai fazekasműhely, a Veleméri árpádkori templom, egy kézműves tökmagolajütő műhely adták, ahol szervezőként már otthonosan foglalkoztunk az Esélyt a képességeknek programban már résztvevőkkel és abba jelentkezőkkel.

A csapat évről évre alakul, mégis minden tábor végén erősödő közösséggé kovácsolódik össze.

Működésünknek szakmai protokollja van, ennek része A táborban végezett pedagógiai munka az évek folyamán érlelődött, csiszolódott, akkreditált tehetségponthoz méltón. Az újak és régiek egyaránt összeállított munkákkal, felkészülve érkeztek most is. Korosztályok szerint, kisebb csoportokban folyt a munka. Míg az újak pl. lakóhelyüket mutatták be, addig a már továbbtanulás, pályaválasztás előtt állókkal a munka világáról folyt műhelymunka, amelynek tárgya idén az önéletrajz és munkahelyi felvételi beszélgetések szituációs játékokban való gyakorlása volt.

Közben elegendő idő jutott sportra, játékra, beszélgetésre. A záró programra egy mindenkit lebilincselő közös színdarab született meg. 

Tags: